Always Forward maakt optimaal gebruik van VoetbalTV

Your browser does not support HTML5 video.

We naderen het einde van het eerste seizoen van VoetbalTV. Tijd om de balans op te maken met de aangesloten clubs. Wij spraken met Paul Roelofs, bestuurslid van SV Always Forward uit Hoorn over hoe VoetbalTV bij zijn vereniging gebruikt wordt.

Roelofs bekleedt binnen de vereniging meerdere posities, waaronder in de jeugd, het jeugdbestuur en met betrekking tot alle ICT en innovatieve oplossingen. In dat kader is hij dus ook nauw betrokken bij de implementatie van VoetbalTV binnen Always Forward. Roelofs heeft zelf ook een ICT-achtergrond en is op verschillende vlakken nauw betrokken bij het testen van nieuwe concepten, bijvoorbeeld ook met Sportlink.

Roelofs beheert binnen Always Forward de ClubTV omgeving met daarin ook VoetbalTV. Zo is de tv-commercial van VoetbalTV op het scherm in de kantine te zien, en heeft hij zelf ook een speciale commercial gemaakt voor Always Forward specifiek over VoetbalTV en Voetbal.nl. Dit heeft er toe geleid dat beide apps beduidend meer zijn gaan leven binnen de vereniging, zo heeft Always Forward de hoogste dichtheid binnen Nederland qua leden. 1100 van de 1600 leden hebben een account op Voetbal.nl.

Gevraagd naar zijn mening over Always Forward is Roelofs positief: “Er kunnen natuurlijk altijd nog dingen beter, maar over het algemeen ervaren wij VoetbalTV zeer positief,” vertelt hij. Hij geeft aan dat er niet geklaagd wordt over VoetbalTV en vertelt een aantal mooie anekdotes over hoe VoetbalTV gebruikt wordt op de vereniging, bijvoorbeeld over de kantinebeheerder die al 30 jaar lang actief is binnen de vereniging, maar om medische reden een tijdje uit was. Hij was zeer blij de vereniging op afstand toch te kunnen volgen via VoetbalTV. “Dit is een mooi voorbeeld, maar VoetbalTV is natuurlijk ook mooi voor ouders met meerdere kinderen, die zo niet meer hoeven te kiezen naar wie ze gaan kijken,” vervolgt hij.

De trainers van Always Forward maken ook graag gebruik van VoetbalTV. “Ik zit wel in zo’n 30 groepsapps en zie regelmatig berichten voorbij komen van trainers die gebruik willen maken van het videoscherm voor de wedstrijdbespreking,” vertelt Roelofs. Op dit moment wordt VoetbalTV door trainers met name doordeweeks gebruikt bij de wedstrijdbesprekingen en trainingen, maar in de toekomst moet dit ook op de wedstrijddag zelf gaan gebeuren. Om dit te bewerkstelligen worden de kleedkamers uitgebouwd met een videoscherm. Bovendien gaan de trainers tijdens de wedstrijd al momenten timestampen zodat ze die in de rust en na de wedstrijd direct kunnen terughalen in de app.

Alles bij elkaar verloopt de samenwerking tussen VoetbalTV en Always Forward dus positief. “Het leeft steeds meer op de vereniging bij zowel de spelers, trainers en supporters,” vertelt Roelofs. Bovendien wordt de extra content en entertainment dat VoetbalTV aanbiedt, zoals de challenges, specials, samenvattingen en krakers, ook als zeer leuke bijkomstigheid gezien. Binnen de vereniging is iedereen bovendien goed op de hoogte van de aanwezigheid van VoetbalTV. “Er is breeduit gecommuniceerd dat leden die hun wedstrijd niet opgenomen willen hebben, dit maximaal 10 dagen van te voren kunnen aangeven,” vertelt hij. Inmiddels informeren ook bezoekende clubs al naar VoetbalTV. “Vaak wordt er gevraagd of wij die beelden zelf opnemen,” vertelt Roelofs.

VoetbalTV op jouw club?
Heb je interesse of wil je meer informatie over VoetbalTV? Neem contact op met VoetbalTV via meedoen@voetbaltv.nl of 06-52600238.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *