Een win-win situatie voor de trainers en spelers

  • VoetbalTV app video analyse systeem voetbal baltracking player tracking algoritme AI videoplatform amateurvoetbal 12K camera’s voetbalclubs

Video-analyse is voor een voetbalvereniging één van de vereisten voor een gecertificeerde jeugdopleiding volgens de KNVB. Voetbalclub Alphense Boys heeft de status van regionale jeugdopleiding behouden door in zee te gaan met VoetbalTV. Paul Bahlmann, technisch coördinator van de voetbalclub, is razend enthousiast over het analyse-systeem van VoetbalTV.

Het camera-systeem is vorig jaar geïnstalleerd op de tribune van het hoofdveld. De camera’s volgen automatisch de bal en zodoende wordt er geen belangrijk moment gemist. De club hoopt dat VoetbalTV snel een functie maakt die ervoor zorgt dat de trainers persoonlijk beelden kunnen sturen naar de spelers. VoetbalTV is van plan om deze functie op korte termijn toe te voegen aan de app.

De club was al een tijdje op zoek naar een passend analyse-systeem. De spelers en trainers van de club vinden het gebruik van VoetbalTV fantastisch en leerzaam. Bahlmann geeft aan dat de innovatie de jonge spelers geen faalangst bezorgt. De trainers van de club zijn allemaal gediplomeerd en weten op een leuke en relaxte manier de beelden te bespreken. Beelden zorgen ervoor dat 95% van de overgebrachte informatie blijft hangen. “De beelden liegen niet”, aldus Bahlmann.

Lees hier het volledige interview.

VoetbalTV op jouw club?
Bij interesse kun je altijd contact opnemen met VoetbalTV via meedoen@voetbaltv.nl of 06-52600238

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *