Hoofdtrainer Eldenia over VoetbalTV Analyse

  • VoetbalTV app video analyse systeem voetbal baltracking player tracking algoritme AI videoplatform amateurvoetbal 12K camera
  • VoetbalTV app video analyse systeem voetbal baltracking player tracking algoritme AI videoplatform amateurvoetbal 12K camera

VV Eldenia is sinds het begin van het seizoen aangesloten bij VoetbalTV. Al het gehele seizoen hangt er langs het hoofdveld een automatisch camera-systeem, dat de wedstrijden opneemt om terug te kunnen kijken en te analyseren. Wekelijks maakt Erwin Koen, hoofdtrainer van Eldenia, gebruik van VoetbalTV Analyse. Wij spraken Koen over hoe hij VoetbalTV gebruikt.

Koen heeft in zijn voetbalcarrière gespeeld bij FC Groningen, FC Gütersloh, SC Göttingen, Rot-Weiss Essen, Alemannia Aachen, SC Paderborn, Telstar, De Treffers, JVC Cuijk Leones. “Ik heb in het verleden ook met analyses gewerkt toen ik zelf een voetballer was”, vertelt Koen. “Daar heb ik zelf veel aan gehad en je kan met je neus op de feiten worden gedrukt als speler zijnde. Daarom is het fantastisch om bij een amateurclub zo’n systeem te hebben”, aldus Koen.

Nieuwe inzichten
“Ik vind het systeem gewoon top”, vertelt Koen enthousiast. Na de wedstrijd zit Koen lekker thuis op de bank zijn wedstrijd te analyseren met VoetbalTV Analyse. Dit is een speciaal platform voor trainers, dat met behulp van slimme camera’s het mogelijk maakt om wedstrijden op te nemen zonder cameraman. “De focus ligt dan ook vaak op de momenten die tactisch niet goed worden uitgevoerd. Natuurlijk worden de tegengoals ook grondig geanalyseerd”, aldus de hoofdtrainer. De momenten van de wedstrijd knipt hij eruit en deelt deze in de groepsapp met zijn spelers. Vervolgens worden de beelden op de club besproken. Dit probeert hij zoveel mogelijk per linie te doen. “Zo ontstaat er bij de spelers een discussie en dat is leuk om te zien als trainer”, geeft hij aan.

Volgens Koen kun je met de beelden spelers makkelijker op hun fouten aanspreken, waar je normaal in de ruimte staat te praten. “De speler ziet het vaak anders, maar met videobeelden kan je jouw standpunt makkelijker onderbouwen. De spelers kunnen er niet onderuit komen, want zij zien zichzelf op de beelden. Voor mij ook extra motivatie om achter de fouten aan te zitten.”

De spelers van Koen vinden VoetbalTV ook geweldig. “De jongens willen natuurlijk vaak alleen maar de goals zien”, grapt de hoofdtrainer. “Vervolgens delen de spelers de beelden in de groepsapp maar dan vaak alleen leuke momenten”. Overigens denkt Koen dat hij als trainer juist gebruik moet maken van de slechte momenten.

VoetbalTV op jouw club?
Heb je interesse of wil je meer informatie over VoetbalTV? Neem contact op met VoetbalTV via meedoen@voetbaltv.nl of 06-52600238.