Hoofdtrainer VUC: “Beelden zeggen meer dan woorden”

  • VoetbalTV app video analyse systeem voetbal baltracking player tracking algoritme AI videoplatform amateurvoetbal 12K camera

Mark Moen is sinds het seizoen 2013-2014 de hoofdtrainer van Voorwaarts Utile Dulci Combinatie oftewel VUC. Onder leiding van Mark is de ploeg uit Den Haag van de 2e Klasse geklommen naar de 1e klasse. Intern heeft VUC als doel om op korte termijn terug te keren in de Hoofdklasse. Om dit te kunnen realiseren was één van de randvoorwaarden: een automatisch videoregistratiesysteem. Het videoregistratiesysteem , de overige randvoorwaarden en zijn jarenlange ervaring als trainer moet er voor kunnen zorgen dat VUC weer zou uitkomen in de Hoofdklasse. Wij spraken hem over de keuze voor VoetbalTV.

Mark begon zijn voetbalcarrière in Scheveningen. “Na een verhuizing naar Den Haag ben ik vanaf mijn 5e jaar gaan voetballen in de jeugd bij VUC”, vertelt hij. Hij is eerste elftalspeler geweest bij Helmond Sport, Svv Scheveningen, Tonegido, Noordwijk en VUC. “Nadat ik was gestopt als voetballer bij VUC, heb ik mijn carrière doorgezet als trainer. Bij VUC heb ik mijn UEFA B gehaald.”

“In overleg met de voetbaltechnische mensen in het bestuur, hebben wij de doelstelling om VUC op termijn terug te krijgen naar de Hoofdklasse”, zegt hij. Sindsdien, was Mark opzoek naar een automatisch videoregistratiesysteem die deze ambitie mede zou kunnen realiseren. “Na wat speurwerk kwam ik uit bij VoetbalTV”, zo vertelt hij. “Wat ik zo mooi vind aan VoetbalTV is dat het systeem zo compleet is in vergelijking met andere systemen”, legt Mark uit. “Ook de combinatie van beelden bekijken en het kunnen analyseren sprak zowel mijzelf als het bestuur aan”.

“Het mooie aan een videoregistratiesysteem is dat beelden veel meer zeggen dan woorden”, antwoordt hij. Dit maakt het voor Mark en voor de overige trainers makkelijker om momenten van wedstrijden erbij te pakken. “Soms is het zo dat een speler zich het moment anders herinnert, dan vind ik het toch mooi om dan even de beelden erbij te pakken en die dan te bespreken met de desbetreffende speler”, legt Mark uit.

VoetbalTV op jouw club?
VoetbalTV is hét videoplatform voor het amateurvoetbal. Met VoetbalTV kun je wedstrijden live bekijken of later in zijn geheel terugkijken in de VoetbalTV App. Download de app en bekijk de mooiste momenten van jouw amateurclub!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *