Noord-Hollandse voetbalclubs over VoetbalTV

  • VoetbalTV app video analyse systeem voetbal baltracking player tracking algoritme AI videoplatform amateurvoetbal 12K camera’s voetbalclubs

VoetbalTV is sinds eind 2018 actief bij voetbalverenigingen in Nederland. Hieronder geven een aantal clubs hun mening over VoetbalTV.

Een woordvoerster van Always Forward is zeer te spreken over VoetbalTV. De camerabeelden worden gebruikt om wedstrijdsituaties terug te kijken en te analyseren. De jeugdelftallen begrijpen nu veel sneller met behulp van visuele ondersteuning van VoetbalTV, de aanwijzingen van hun trainer. Dit maakt het voetballen voor de jeugd steeds interactiever. Daarnaast zijn er sinds de komst van VoetbalTV een stuk minder misverstanden op de velden.

De beelden van VoetbalTV worden gebruikt om de wedstrijden live te volgen, of terug te zien. Zo kunnen familieleden en vrienden die niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, de wedstrijd live volgen of later terugkijken.

Sommige clubs hebben twijfels over VoetbalTV. Deze twijfels hebben veel te maken met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die voor veel mensen een grote rol speelt. Bij Hollandia uit Hoorn was dit ook het geval. Bij aankomst op het complex worden de spelers bekend gemaakt met de aanwezigheid van VoetbalTV. Voorafgaand aan de start van VoetbalTV is er een brief verstuurd naar alle leden waarin spelers/ouders bezwaar kunnen maken tegen de komst van VoetbalTV. De reacties op de brief waren positief. Veel mensen stonden open voor VoetbalTV en hadden geen bezwaar tegen het feit dat ze gefilmd worden.

Lees hier het volledige interview.

VoetbalTV op jouw club?
Bij interesse kun je altijd contact opnemen met VoetbalTV via meedoen@voetbaltv.nl of 06-52600238

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *