VoetbalTV van start bij GVVV!

  • VoetbalTV app video analyse systeem voetbal baltracking player tracking algoritme AI videoplatform amateurvoetbal 12K camera’s voetbalclubs

Afgelopen week sprak de Gelderlander Jacko Stuivenberg van GVVV. Jacko Stuivenberg is hoofd jeugdopleiding van de club uit Veenendaal, waar sinds twee weken wordt gewerkt met VoetbalTV.

GVVV maakt gebruik van VoetbalTV op het tweede veld. Jacko Stuivenberg is initiator van het project bij GVVV. Een paar clubmensen kwamen op een bijeenkomst in aanraking met video-opnames bij voetbalclubs. Na het horen van positieve berichten werd de club direct enthousiast over een video-opnamesysteem voor de vereniging. Hier kwam VoetbalTV voor GVVV als beste aanbieder naar voren.

VoetbalTV heeft een nauwe samenwerking met de KNVB. De wedstrijden die in Sportlink staan, worden namelijk automatisch opgenomen. Daarnaast zijn de camera’s van hoge kwaliteit. VoetbalTV is een initiatief van Talpa Network en de KNVB. Verder is de AVG door de KNVB afgedekt, waardoor er geen problemen ontstaan met de privacywetgeving.

Bij GVVV is er bewust gekozen om de camera aan de lichtmast op veld 2 te monteren. “Op het veld worden veel jeugdwedstrijden gespeeld. Ook van lagere teams. Wij wilden de camera per se in de breedte inzetten en niet alleen voor selectieteams”, aldus Stuivenberg.

Bij GVVV zal de competitie van start gaan met een enkele camera van VoetbalTV. Echter kan hier snel verandering in komen. De trainer van het eerste elftal, Niek Oosterlee, is ook geïnteresseerd in VoetbalTV. Beelden zeggen meer dan woorden. Het is voor een trainer vaak makkelijker om een situatie uit te leggen met beeldmateriaal als hulpmiddel.

Lees hier het volledige interview

VoetbalTV op jouw club?
Bij interesse kun je altijd contact opnemen met VoetbalTV via meedoen@voetbaltv.nl of 06-52600238

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *